назад

Училищни банди от страната излизат на голяма сцена

Публикувано на в категория: Концерти
 

Двайсет ученически банди от страната се включиха в осмото издание на конкурса за най-добра училищна група „Голямо междучасие 2015” със свои авторски парчета.

До 9 септември 2015г. в сайта на конкурса www.d2band.com се проведе електронно гласуване, което определи финалистите.

Междувременно феновете на групите могат да ги чуят и на живо по време на националното турне - „Голямо междучасие 2015”, което дава шанс на бандите да излязат на професионална сцена в големи градове на България.

Първите концерти накараха публиката в Пловдив и Русе да развее коси в ритъма на рока Заслугата за това беше на училищни групи от Пловдив, Хасково, Нова Загора, Ямбол, Варна, Горна Оряховица и Русе които показаха високо ниво и се раздадоха докрай.

В петък /11.09/ концертът ще е във Враца на площад “Христо Ботев” от 19:00 ч. В него ще вземат участие групи от Плевен, Видин и София. На сцената заедно с тях ще излязат едни от първите участници в „Голямо междучасие”, които през годините се изявяваха в него, а сега се наричат СкандаУ и вече се разписват на българската музикална сцена. Специално за публиката във Враца ще пристигнат и любимците на всички тийнейджъри Революция Z. 

При дъжд концерта ще се проведе в спортната зала на ПМГ “Академик Иван Ценов”. 

Концертите са с вход свободен и се провеждат благодарение на Министерство на младежта и спорта и заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов. 

D2 ще бъдат в ролята на ментори, а Дидо и в ролята на водещ на концерта.

Големият финален концерт на „Голямо междучасие 2015”, ще се проведе на 12 септември 2015 г., пред паметника на Съветската армия в град София от 19:00 ч. 

Участие в него ще вземат групите участници от София и трите групи, събрали най-голям вот при гласуването.

От трите групи финалисти D2 ще изберат най-добрата ученическа група на България за 2015 г. 

Голямата награда за победителя в националния конкурс за най-добра училищна група „Голямо междучасие 2015” е музикално оборудване по избор на стойност 2000 лв. 

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.