назад

Милена и Буги Барабата избират най-добрата авторска рок песен

Публикувано на в категория: Фестивали
 

Предстои петото поредно издание на есенния национален рок фестивал за авторска песен „Силата на рока 2015“.

За пета поредна година основателят и продуцентът на фестивала за рокаджийска авторска песен Милена, дава шанс на музиканти да се докажат и стига да са добри, да добият необходимата публичност.

Фестът дава и поле на изява на българското творчество в сферата на рока. В рамките на трите дни (18, 19 и 20.09), след 18,00 часа, в столичен рок бар ще се състезават общо 28 банди (предварително селектирани), които ще представят по две авторски песни.

В журито, което ще си каже тежката дума за групата финалист, ще бъдат освен Милена и организаторът Васко Громков, легендата на сръбската рок-журналистика Бранимир Локнер, друга легенда на рок журналистиката, но от българска страна - Ивайло Кицов и небезизвестният Буги Барабата.

Бандата, която ще спечели феста, автоматично отива на участие във финала на сръбския рок фест "Гитариада" в Зайчар, който ще се проведе за 50-ти пореден път следващото лято. Групата, която се класира на второ място, печели студиен запис и продуциране на сингъл, а наградата за трето място е не по-малко апетитна - направата и продуцирането на видеоклип.