назад

3 дни до тридневната магия на А to JazZ

Публикувано на в категория: Фестивали
 

Този петък, започва дългоочакваното от много меломани пето издание на фестивала А to JazZ в Южен парк 2.

В продължение на 3 дни, от 3-ти до 5-ти юли, ще звучи най-доброто от световната и родна джаз сцена.

Входът на събитието е свободен, а фестивалната емоция ще бъде допълнена от джем сешъни в късните вечерни часове и базар с млади артисти по време на тридневната програма.

На 3-ти и 5-ти юли, след края на фестивалната програма, магията на джаза ще се пренесе в Studio 5, където ще се проведат джем сешъни. Съставът, чиито импровизации ще чуем, включва Тодор Бакърджиев (тромпет), Георги Петров (пиано), Димитър Шанов (бас) и Емил Тасев (ударни) за 3-ти юли, а в неделната вечер ще се потопим в музиката на Теодор Петков (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Стефан Кожухаров (барабани). 

Освен разнообразна музикална програмата, петото издание на A to JazZ Festival ще предложи на своите гости и базар, на който ще участват различни млади артисти. В това число ще видим нашумелите наскоро торбички Cyanoprom, шаловете нa Shevitza, аксесоарите на Kapaczka, както и работи Ива Димитрова, Дени Георгиева, Taskore и други. Базарчето ще бъде достъпно за всички от 16.30 ч. в петък и 15.30 ч. в събота и неделя и ще затваря заедно с края на програмата от всеки фестивален ден.

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”. Събитието е част от Културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.

Подробности около фестивала на: www.atojazz.bg и facebook.com/atojazzfestival