назад

Крис Хемсуърт влиза в ролята на хакер

Публикувано на в категория: Кино
 

Действието в "Хакер" на Legendary се развива в света на киберпрестъпленията и онлайн престъпността.

Пуснат в отпуск затворник и неговите американски и китайски партньори се впускат в приключението да преследват суперразвита мрежа от киберпрестъпници от Чикаго през Лос Анджелес и Хонк Конг до Джакарта.

Режисьор и продуцент на лентата е Майкъл Ман, ролите се изпълняват от Крис Хемсуърт, Виола Дейвис, Тан Вей и Уан Лихом, сценаристи са Морган Дейвис Фьол и Майкъл Ман. Томас Тъл и Джон Яшни от Legendary са продуценти заедно с Ман, а изпълнителни продуценти са Алекс Гарсия и Ерик Маклауд.

"Хакер" идва в кината на 16 януари.


 

Какво означава хакер „Черна шапка“?

Хакер „Черна шапка“ е човек, който се опитва да открие слабите места в компютърната защита и да ги използва за лична финансова облага или други зловредни цели. Той се различава от хакерите „Бяла шапка“, които са специалисти по кибер защита, назначени да използват хакерски методи, за да открият слабости в системите, които евентуално биха могли да бъдат използвани от “Черни шапки”.

Хакерите „Черна шапка“ могат да причинят сериозна вреда,както на отделни онлайн потребители, така и на големи организации, като откраднат лична финансова информация, компрометират сигурността на важни системи и блокират или променят функциите на уебсайтове и мрежи.

Сред хакерите „Черни хакери“ има както тийнейджъри аматьори, разпространяващи компютърни вируси, така и престъпни мрежи, крадящи номера на кредитни карти и друга финансова информация. Дейността на Черните шапки включва поставяне на проследяващи програми за крадене на данни и осъществяване на атаки, целящи да блокират достъпа до сайтове. Зловредните хакери понякога използват некомпютърни методи, за получаване на данни. Например, обаждане под чужда самоличност, за да получат потребителска парола или друг вид лична информация.