назад

Най-гледаната кинопремиера в България и САЩ за 2014 г. е....

Публикувано на в категория: Кино
 

Едно от най-дългоочакваните заглавия тази година "Игрите на глада: Сойка присмехулка - Част I" съвсем очаквано се превърна в най-гледаната кинопремиера на годината в България.

 

С повече от 45 000 зрители, третата част от анти-утопичната поредица се нареди на първо място по брой зрители в първите си три дни на голям екран, като изпревари досегашния първенец „Дракула: Неразказан“.

 

Освен, че се превърна в най-гледаната премиера на годината, "Игрите на глада: Сойка присмехулка - Част I" се подреди на първо място и сред премиерите на всички части от поредицата в България. Огромният успех на "Игрите на глада: Възпламеняване" предизвика у родните фенове на поредицата интерес и третата част по едноименните романи на Сюзън Колинс се превърна в техен фаворит.

 

"Игрите на глада: Сойка присмехулка - Част I" беше най-гледания филм през този уикенд не само в България, но и във всички останали 85 територии, в които отвори. Катнис Евърдийн предизвика истински фурор в САЩ, където постави своеобразен рекорд със своите $123 милиона приходи през изминалия уикенд. Филмът се превърна в най-касовата премиера за годината отвъд Океана, като изпревари досегашния номер едно „Трансформърс: Ера на изтребление“. 


Още новини