назад

Daft Punk издават легендарен запис

Публикувано на в категория: Албуми
 

Концертът на Daft Punk “Alive 2007”, който спечели 2 награди Grammy през 2009 (за “Best Electronic Album” и “Best Electronic Single”) и досега е бил издаван само на CD и в дигитален формат, ще дебютира и като двоен винил на 12-ти декември.

Албумът излиза за пръв път на 19-ти ноември 2007 и улавя изпълнението на бандата в арена Bercy на 14-ти юни същата година. Благодарение на този невероятен концертDaft Punk променят и преработват познатия си музикален материал, размествайки и изграждайки наново структурите на студийните си парчета.

Стандартният двоен винил “Alive 2007” ще бъде с обложка, състояща се от три елемента. В същото време записът ще бъде наличен и като част от лимитиран бокс сет. Колекцията ще се състои от “Alive 2007” на две бели плочи, както и от един бонус винил, чиято страна “А” включва парчетата “Human After All”, “Together”, “One More Time (reprise)”, “Music Sounds Better With You”, изпълнени на бис по време на шоуто. Върху страна “B” пък е гравирано логото на концерта във формата на пирамида. Бокс сетът съдържа и книжка от 52 страници със снимки от изпълнения на бандата, платнена подложка и даунлоуд карта. Освен това, в колекцията ще има и четвърти сребърен винил с първия запис на живо на Daft Punk – “Alive 1997”.          

Плочата “Alive 1997” ще бъде издадена и отделно. Албумът е записан през 1997 в Бирмингам по време на първото европейско турне на групата, няколко месеца след излизането на дебютния им “Homework”. “Alive 1997” излиза 4 години по-късно – през 2001 – и включва 45 минути нон-стоп миксиране на живо, през които бандата изпълнява първите си стандартни парчета (“Da Funk”, “Rollin'” & Scratchin”…), наред с типичните за Daft Punk техно-електро експлозии.

Албумът “Alive 2007” на Daft Punk ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes той може да бъде закупен ТУК>>>  

 

 

“Alive 2007”

 

(Стандартна двойна плоча)

 

Съдържание

 

Страна A : ROBOT ROCK / OH YEAH / TOUCH IT / TECHNOLOGIC / TELEVISION RULES THE NATION / CRESCENDOLLS

 

Страна B : TOO LONG / STEAM MACHINE / AROUND THE WORLD / HARDER BETTER FASTER STRONGER / BURNIN’ / TOO LONG

 

Страна C : FACE TO FACE / SHORT CIRCUIT / ONE MORE TIME / AERODYNAMIC / AERODYNAMIC BEATS / FORGET ABOUT THE WORLD

 

Страна D : PRIME TIME OF YOUR LIFE / BRAINWASHER / ROLLIN’ AND SCRATCHIN’ / ALIVE / DA FUNK / DAFTENDIREKT / SUPERHEROES / HUMAN AFTER ALL / ROCK’N’ROLL

Още новини