назад

ДРАКУЛА: НЕРАКАЗАН от днес в кината

Публикувано на в категория: Кино
 

Епичната мегапродукция ДРАКУЛА: НЕРАКАЗАН проследява историята на живелия през XV век влашки владетел Влад III и раждането на легендата за Дракула.

 

Макар сюжетът да се основава на исторически събития, въпросите, които филмът поставя са актуални и днес - колко далеч е човек от публичния си образ, как се съвместява личен и обществен дълг, каква е цената на избора и на властта.

 

Влад Цепеш е сред най-противоречивите личности в историята. Някои от легендите за него го определят като позитивна фигура, добър владетел и блестящ пълководец. Неговите способности да обединява хората около себе си и да защитава народа си бързо предизвиквали дълбокото уважение на враговете му. Другата част от преданията за трансилванския владетел го определят като едно от най-големите чудовища в историята. Той набучва на кол жителите на цяло село за назидание на всички, които не се покоряват на волята му.

 

Защо Влад Цепеш (в ролята Люк Евънс) е толкова противоречива личност и защо решава да се превърне в чудовище, разказва най-новият филм ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН. По време на неговото управление Османската империя е на път да завладее Европа и единствено владелят на Влашко е способен да ги спре. Как се справя, зрителите ще разберат от 10 октомври в кината и IMAX.