назад

Брад Пит ще продуцира филм за хакер на "Анонимните"

Публикувано на в категория: Кино
 

Продуцентската къща на Брад Пит ще застане зад реализацията на филм, разказващ историята на хакер на „Анонимните”, който изобличава изнасилвачи на гимназистка.

"План Би ентъртейнмънт", зад която стоят Пит и партньорът му Джеръми Клайнър, е закупила правата върху статията "Анонимните" срещу Стойбенвил", публикувана в сп. "Ролинг стоун".

В нея се разказва за хакера Дерик Лостътър, изобличил прикриването на няколко гимназиални футболисти, изнасилили 16-годишно момиче. Действията на Лостътър са довели до повдигането на обвинения срещу ръководители на гимназията и изнасилвачите.

Последствия обаче биха могли да засегнат и самия хакер и той да бъде осъден на до 20 години затвор, тъй като е проникнал в частни компютри. В същото време изнасилвачите са застрашени само от една година затвор. 

Тази година продуцираният от План Би филм "12 години в робство" беше сред отличените с награда "Оскар". Продуцентската компания работи също върху продължение на "Z-та световна война" и биография на Мерилин Монро.

Още новини