назад

Излиза документален филм за Roxette

Публикувано на в категория: Актуално
 

Излиза  е една от най-успешните скандинавски групи, крайно време беше да бъде направен документален филм за Roxette тяхната феноменална кариера. 

И имайки предвид, че групата е свирила пред 1.5 милиона души в 46 страни по време на тяхното сензационно турне през 2011-2012, с което те се завърнаха, крайно време беше и за концертен филм, който да показва къде стои днес тази величествена и подмладена група. 

Всичко това и много повече е включено в колекцията от Blu-ray/DVD/CD “Roxette Live: Travelling The World”, която ще бъде издадена на 6-ти декември, правейки я най-желания коледен подарък за всеки фен на Roxette по света. 

Факт е, че Roxette нямат филмов материал с техните изпълнения на живо от “The Johannesburg Concert” насам, който е записан на концерт по време на “Crash! Boom! Bang!” турнето пред 52 хиляди човека на 14-ти януари 1995. Като се приеме, че Marie Fredriksson се бореше с тежка форма на тумор в мозъка след 2000-ната година, паузата между златните години на групата и неочакваното завръщане по световните сцени през 2011-2012 бе изпълнена от огромно количество отчаяние, надежда, драматични обрати, които повечето банди преживяват за цял живот. Всичко е тук. 

За начало DVD-то представя цялостно лайф шоу, включващо 90 минути от най-вдъхновяващите и пълни с енергия изпълнения на сцена от Roxette, записани в градовете Куритиба в Бразилия, Кордоба в Аржентина и Сантяго в Чили. По това време на годината дългите пътувания заради турнето са превърнали бандата в безмилостна рок машина, със сякаш никога не свършваща енергия. От откриващата песен “Dressed For Success” до вдъхновяващото припяване на последния бис “Church Of Your Heart”, филмът е едно брилянтно свидетелство за възторжената атмосфера по време на Южноамериканското турне през пролетта на 2012. 

Освен концертния, колекцията включва и пленителния документален филм “It All Begins Where It Ends”, сниман по време на 18-те месеца, когато Roxette изживяват своето уникално завръщане на световните сцени. Бандата е следвана бекстейдж, в автобуса, с който пътуват, по летищата, когато се срещат с фенове от целия свят и е възможно да бъдат чути истории за музикалната им кариера, която надхвърля и най-смелите мечти на Marie Fredriksson и Per Gessle. 

В колекцията се намира и CD с изпълнени на живо 16 парчета на Teatro Caupolicán в Сантяго, Чили на 12-ти май 2012 – шоу, което според групата е най-връхната точка по време на тяхното турне. Следват и всичките допълнителни материали: веселите бекстейдж филми по пътя на Per Gessle, преди и след шоутата, и по време на записването на албума “Travelling”. Има и интервю с китарния техник Mikael Nogueira- Svensson, който повдига завесата около живота на сцена, близо до прожекторите. 

Едновременно с издаването на колекцията ще бъде пусната и дигитална версия на CD-то с лайф изпълнения от Teatro Caupolicán в Сантяго за даунлоуд и стрийминг. Тя ще включва и две бонус песни: “Silver Blue”, любимата песен за живо изпълнение на феновете по света, които принуждават Roxette да я добавят в сет листата си и акустичния вариант на “Church Of Your Heart”, изпълнена на бис. 

Всичко на всичко, разкошна колекция, която за истинските фенове на Roxette ще означава, че Коледа е подранила тази година. 

“Roxette Live: Travelling The World” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

Roxette - Live ‘Travelling the World’ 

TRACKLIST 

DVD + BLU-RAY

1. Dressed For Success

2. Sleeping In My Car

3. The Big L

4. Silver Blue

5. Stars

6. She's Got Nothing On (But The Radio)

7. Perfect Day

8. Things Will Never Be The Same

9. It Must Have Been Love

10. It's Possible

11. 7Twenty7

12. Fading Like A Flower

13. Crash! Boom! Bang!

14. How Do You Do!

15. Dangerous

16. Joyride

17. Spending My Time

18. The Look

19. Listen To Your Heart

20. Church Of Your Heart

 

Documentary:

It All Begins Where It Ends - The Incredible Story Of Roxette

CD

Roxette Live at Caupolican, Santiago, Chile May 5th 2012

 

1. Dressed For Success

2. Sleeping In My Car

3. The Big L

4. She’s Got Nothing On (But The Radio)

5. Perfect Day

6. It Must Have Been Love

7. It’s Possible

8. 7Twenty7

9. Fading Like A Flower

10. Crash Boom Bang!

11. How Do You Do!

12. Dangerous

13. Joyride

14. Spending My Time

15. The Look

16. Listen To Your Heart

Like A Flower

Extras (only available on Blu ray version)

 

• Gessle Cam: Part 1 “So, Christoffer?”

• Gessle Cam: Part 2 “Studio Work”

• Gessle Cam: Part 3 ”Travelling”

 

 

DIGITAL FORMAT

Roxette Live at Caupolican, Santiago, Chile May 5th 2012

 

1. Dressed For Success

2. Sleeping In My Car

3. The Big L

4. She’s Got Nothing On (But The Radio)

5. Perfect Day

6. It Must Have Been Love

7. It’s Possible

8. 7Twenty7

9. Fading Like A Flower

10. Crash Boom Bang!

11. How Do You Do!

12. Dangerous

13. Joyride

14. Spending My Time

15. The Look

16. Listen To Your Heart

 

Bonus tracks

17. Silver Blue

18. Church of Your Heart

 

 


Още новини