назад

So Academy – филмовата академия за кино професионалисти и любители

Публикувано на в категория: Кино
 

Четвъртото издание на Фестивала за независимо американско кино So Independent, за първи път в партньорство с НАТФИЗ „Кр. Сарафов” представят So Academy – образователна програма, насочена към студенти, професионалисти и кино любители.

So Academy ще се проведе на 28 октомври (понеделник) от 14 до 22 ч. в учебната кинозала на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа” №20. Участието е безплатно, вход – с предварителна регистрация на в сайта на So Independent.

В тазгодишното си издание So Academy ще представи четирима лектори с богат опит от филмопроизводството в САЩ, които ще проведат майсторски класове за българската публика.

Специален гост на събитието е Лорън Хамъндс - член на селекционните комисии на два от най-значимите американски фестивали Tribeca Film Festival и Hamptons International Film Festival. Неговата лекция е посветена на спецификите и селекционните критерии на филмовите фестивали в Америка.

На анимацията и типажите в анимационните филми ще се спре Владимир Тодоров - автор, илюстратор и филмов художник с над 20-годишен опит в киноиндустрията. Той е работил с всички големи студиa в Холивуд и е участвал в създаването на анимацията и типажите във филми като „Космически забивки“, „Стюарт Литъл 1 и 2“, „Хари Потър и философският камък“, „Ерагон“ и други. Работи с Робърт Земекис като супервайзър за дизайна на героите във филма „Полярен експрес“, а също така и във филмите „Беулф“, „Майло на Марс“ и „Коледна песен“. Владимир е част от екипа, създал носителя на Оскар за късометражен анимационен филм “The Chubb Chubbs” и съавтор и илюстратор на детската книга Oliver’s Tantrums, излязла на българския пазар под името „Капризите на Оливър”. Владимир Тодоров е автор на визията на So Independent 2013.

Особено внимание ще бъде отделено на визуалните ефекти в киното. Водещ на лекцията е Любомир Христов, чиито най-нови проекти са „Животът на Пи" и „Арго" - и двата отличени с Оскар 2013. Христов е част от екипа на над 60 филма, сред които най-известни са „Матрицата“, „300“, „Г-н и г-жа Смит“, „X-Мен 2“, „Последният самурай“ и др. През Любо Христов 2009 е номиниран за "За изключителен принос в 3D постановка в игрален филм".

So Academy ще приключи с майсторски клас, посветен на киното и модата или как филмите стават отправна точка в изграждането на империята Армани. Водещ е Венцислава Венциславова (Вени) - генерален директор в нюйоркския клон на Джорджо Армани и преподавател по маркетинг в Нюйоркския университет.

So Academy ще се проведе на 28 октомври (понеделник) от 14 до 22  ч. в учебната кинозала на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа” №20. Участието е безплатно, вход – с предварителна регистрация на в сайта на So Independent.

ПРОГРАМА НА SO ACADEMY 2013 – КИНОЗАЛА НАТФИЗ

14:00 – 15:50 Лорън Хамъндс

Tribeca Film Festival

Специфики и селекционни критерии на филмовите фестивали в Америка

16:00 – 17:50 Владимир Тодоров

Анимацията и типажите във филми

18:00 – 19:50 Любомир Христов

Визуалните ефекти в съвременното кинопроизводство от подготвителния период до постпродукцията:

Как визуалните ефекти могат да помогнат на продукцията

Режисьорите, операторите и актьорите във високо технологичното дигитално време

20:00 – 22:00 Венцислава Венциславова

Мода и Филми

Как филмите стават отправна точка в изграждането на империята Армани 


Още новини