назад

So Independent 2013 ще се открие на 24.10. в София

Публикувано на в категория: Кино
 

Програмата на четвъртото издание на So Independent 2013 вече е готова.

Единствената панорама за независимо американско кино у нас ще се открие на 24 октомври с вълнуващия филм "Небраска" на Александър Пейн от 19.45 в Cinema City Paradise Center ( бул."Черни връх" 100). 

В селекцията тази година на So Independent ще видите: дебютния филм като режисьор на Киану Рийвс - "Тай-чи майстор", емоционалния и зареждащ документален "На крачка от славата", номинираните за "Златна палма" 2013 "Имигрантката" на Джеймс Грей и скандалния "Само Бог прощава" на Никълъс Уайнинг Рефн, както и хитове от Сънданс, Трайбека, Кан, Венеция и др. 

Припомняме ви, че "Истинският Люин Дейвис" на Итън и Джоел Коен (Голямата награда на журито в Кан) ще видите преди официалната американска премиера, в една единствена прожекция на 31 октомври от 20.30 часа в кино "Люмиер". 


Пълната селекция, програма по дни, часове и кина, информация за филмите и билети може да намерите на нашият сайт : www.soindependentfilmfest.com

Четвъртото издание на фестивала за независимо американско кино So Idependent (София индипендънт филм фестивал) ще се открие на 24 октомври 2013 в София. За пореден път той ще ви предложи най-доброто от игралното, документалното и късометражно кино, създадено извън Холивуд. Тазгодишната селекция ще запознае български зрител с 40 изключителни филмови премиери, които ще бъдат показани в следните киносалони: току-що ремонтираното и обзаведено с най-съвременна апаратура филмотечно кино „Одеон”, Дом на киното, кино „Люмиер”, Евро синема и салоните на Синема сити. 


So Independent се организира от компанията United Productions на Жана Караиванова, която живее между Ню Йорк и София. Генерален спонсор на фестивала е Фондация Америка за България. Фестивалът се организира с подкрепата на Американското посолство в България. Мисията на So Independent е да установи трайна културна връзка между България и Америка чрез прожекции, лекции, срещи, дискусии. Той единствен в Югоизточна Европа представя най-новото и най-доброто, създадено от американски кинематографисти с финансиране и естетически стандарти, независими от Холивуд. So Independent е включен в културния календар на София във връзка с кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. 


Още новини