назад

Фестивалът Solar Summer започва този уикенд

Публикувано на в категория: Фестивали
 

В продължение на пет уикенда Слънчев бряг ще е домакин на най-големия фестивал за електронна музика у нас Solar Summer.

Тазгодишната програма на фестивала включва над 20 световни звезди, като за първи път освен вечерните партита Solar ще предложи и безплатни дневни събития за плажуващите на Cacao Beach. 

Всяка събота от 13 до 18 часа феновете на електронната музика ще се забавляват с изпълнението на един от гостуващите чуждестранни артисти на Solar за съответния уикенд и разбира се в компанията на българските им колеги Juan Alvarez и Liubo Ursiny. С разнообразието от стилово различни артисти и богата и наситена програма Solar Summer 2013 ще е най-мащабното издание на фестивала. 

Огромна сцена във формата на крило на кайт сърф ще бъде построена на плажа пред Cacao. Сцената е проектирана и изработена специално за Solar, като на всяко парти тя ще изглежда по различен начин, тъй като ще се пренареждат екраните и осветлението й. По традиция задължителният елемент за качественото парти забавление на Solar ще са атрактивните танцьори, за които ще се грижат екип от гримьори и фризьори.  

Парти маратонът на Solar ще започне на 26 юли с гостуването на шведското величие Adam Beyer в компанията на убийствено красивата и изключително талантлива Nicole Moudaber. Специален гост на първото дневно парти на 27 юли ще е влюбеният в България и родната публика диджей Sandy Rivera, когото ще видим и вечерта на сцената на Solar във взривоопасна парти комбина с носителя на Грами Sharam и гостуващия за първи път у нас Dirty South. 

Гости за втория уикенд на Solar са британската денс машина Mark Knight (2 август), който обещава разбиващ 6-часов сет, и Loco Dice, Robert Dietz и Enzo Siragusa (3 август). За плажното парти през деня на 3 август за първи път у нас пристига шотландският боец от лейбъла на Mark Knight Toolroom Records – Mark Storie.

На 9 август Solar Summer ще събере на една сцена за b2b сет Hernan Cattaneo и Nick Warren, като със своя лайв към тях ще се присъедини и Guy Gerber. За високия парти градус през деня на 10-и август ще отговаря резидентът на Yalta Club и Solar Summer Festival - Juan Alvarez, а вечерта ще избухнем със Sebastian Ingrosso и Thomas Gold. 

Четвъртият уикенд ще започне с Dubfire в канадската компания на Carlo Lio и The Junkies, като последните ще продължат парти маратона на следващия ден с дневното плажно парти. Вечерта на 17 август е запазена за безспорния любимец на родните фенове – големия Fedde le Grand, който е подготвил 6-часов сет гарниран с неспирната енергия и позитивизъм на официалното MC на Sensation White - MC Gee. 

Грандиозният финал на Solar Summer ще е на 24 август с американския виртуоз Victor Calderone. 

Билети за събитията са вече пуснати в продажба в мрежата на eventim.bg. 

Още новини