назад

Революция Z ще включи струнно-лъкови инструменти в новия си хит за участие в „Зелената песен на България“

Публикувано на в категория: Музика
 

Иван Тишев и Иван Иванов, познати като Боби и Фипо от хитовия музикален сериал на bTV „Революция Z”, гостуваха в предаването „Голият обяд“ в ефира на Z-Rock, за да разкажат най-актуалното около бандата.

Четиримата музиканти са в усилена подготовка за участието си в музикалното състезание „Зелената песен на България“ по инициатива на N-JOY, Z-Rock и Jazz FM заедно с Оперативна програма „Околна среда“. В интервюто за рок радиото на България - Z-Rock, Боби и Фипо, разкриха, че ще включат струнно-лъкови инструменти в новия си хит, който подготвят за участие в конкурса за нова българска песен.

Иван Тишев и Иван Иванов споделиха пред водещата Елена Розберг, че макар и в тази фаза на състезанието, вече мислят и за големия финал през декември и нямат търпение да се качат на сцената на Зала 1 на НДК, за да изпълнят парчето си пред толкова голяма публика. Тишев шеговито каза, че при първото си участие на събитие с публика над 3 000 човека са се чувствали като Бийтълс.

Екранните Боби и Фипо споделиха също, че извън сериала и в живота са най-добри приятели. Двамата са постоянно заедно по партита, а в момента правят планове и да прекарат лятната почивка на море с обща компания.

Освен „Революция Z” в музикалното състезание „Зелената песен на България“ ще участват Der Hunds, Рут Колева, Графа, Михаела Филева, Били Хлапето и Криско. Те бяха избрани с най-много гласове от слушателите на N-JOY, Z-Rock и Jazz FM в първия етап на конкурса и в началото на септември ще представят по едно изцяло ново парче. На грандиозен финал, който ще се проведе през декември, едно от парчетата ще бъде избрано за големия победител - „Зелената песен на България“. Награди ще получат и песните с най-добър текст и най-добър видеоклип. Гласуването ще се извършва безплатно на специално изграден интернет сайт.