назад

Излезе албум с музиката към „Хобит: Неочаквано пътешествие”

Публикувано на в категория: Кино
 

Повече от десетилетие след като магията на трилогията „Властелинът на пръстените” на Дж. Р. Р. Толкин оживя на голям екран, е време зрителите на проследят приключенията на Билбо Бегинс в новия блокбъстър „Хобит: Неочаквано пътешествие”.

Въвличането ви в епичен поход за освобождаване на Еребор, изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг, е гарантирано. Очакват ви близки до реалността визуални ефекти под съпровода на удивителна музика, която ще можете да слушате отново, защото е включена в албума „The Hobbit: An Unexpected Journey”. 

Саундтракът към „Хобит: Неочаквано пътешествие” е дело на талантливия Howard Shore – композиторът на музиката към „Властелинът на пръстените”.  Днес неговите произведения към трилогията се радват на феноменален успех – те се едни от най-продаваните някога албуми с филмова музика и са наградени с множество отличия сред които 3 приза Грами и 3 Награди на академията. 

Албумът „The Hobbit: An Unexpected Journey” е с участието на Лондонската филхармония, а следващата година на пазара ще излезе книга посветена на записа. 

През 2012 г. носителят на “Оскар” Питър Джаксън създава „Хобит: Неочаквано пътешествие”, първият филм от трилогия, адаптирана по популярния литературен шедьовър на Дж. Р. Р. Толкин „Хобит”. 

Трите филма разказват за първото приключение на Билбо Бегинс в Средната земя, случило се 60 години преди „Властелинът на пръстените”, който Джаксън и неговият екип пресъздават на голям екран между 2001 и 2003 г. Едноименната блокбастър трилогия, достигна апогей със спечелилия Оскар - „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”. 

Трилогията „Хобит” проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор - изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг. 

„Хобит: Неочаквано пътешествие” излезе на голям екран в 3D, IMAX 3D и HFR 3D днес - 14 декември 2012 г. Втората екранизация по ромата на Дж. Р.Р. Толкин „Хобит: Пущинакът на Смог” се очаква на 13 декември 2013 г., а последния филм от трилогията „Хобит: До там и обратно” е с премиера 18 юли 2014 г.