назад

Чепеларeада 2012 наближава

Публикувано на в категория: Музика
 

Състезание за любителите на снега и зимните спортове - ски и сноуборд многобой „Чепелареада” се провежда за трета поредна година, като тази година ще се състои на 10 март на връх Мечи Чал, Чепеларе.

Всеки над 18 и под 81-годишна възраст може да се включи и да премери сили в категориите мъже – ски, мъже – борд, жени – ски или жени – борд. Състезателят с най-комплексни умения ще победи. Подробна информация можете да намерите на www.chepelareada.com.

Състезанието стартира през 2010 г. с близо 150 участника, през 2011 г. се включват над 210. Какви са етапите на състезанието - скачане с чувал, спринт до екипировката, цепене на дърва, стрелба с фунийки по мишена, забиване на пирон с чук, пиене на топла напитка и много емоции за любителите на спорта и зимните забавления. Открийте пълния маршрут и изпитания в състезанието и се запишете за участие на www.chepelareada.com. 

Още:

Стартът e разположен на 1873м., а финалът на 1155 м., пистата е дълга около 5 км., а общата денивелация е 720 м. Надпреварата се състои от два етапа – квалификация и финал. След жребий участниците се разпределят в различни квалификационни серии, от които само водещите няколко състезателя се класират за финалната 16-тица.

След стартовия сигнал състезателите тръгват групово по трасето, като целта е карайки ски или сноуборд всеки участник да се спусне максимално бързо по маршрута, преминавайки през различни изпитания като скачане с чувал, тичане със ски и сноуборд обувки до екипировката, цепене на дърва, стреляне с фунийки по мишена и забиване на 9 см. пирон, използвайки само острата част на чука. Ключова роля играе не само бързината, а и комплексните умения на всеки участник. На всяко изпитание трябва да се изпълнят определени условия, за да може състезателят да получи одобрение от контролния съдия и маркиране на своя контролен талон. По време на надпреварата всеки състезател задължително преминава през всички контролни точки, където отбелязва успешното им преодоляване до достигане на финала.