назад

Nate James пристига в България за Деня на Св. Патрик

Публикувано на в категория: Музика
 

Кралят на британския соул и фънк Nate James пристига в България за Деня на Св. Патрик. На 17 март София ще празнува с Jameson Global Party - партито, което всяка година надгражда представите ни за алтернативно посрещане на ирландския празник.

След запомнящите се гостувания на Chocolate Puma, Kraak & Smaak, Laura Vane and The Vipertones, тази година глобалното парти ще е още по-ценно. Освен факта, че София отново е един от трите града, чиито партита ще бъдат излъчвани на живо онлайн, ще имаме честта да отпразнуваме традицията на безгрижна ирландска "coolness" с две от знаковите за съвременната фънк и соул сцена имена – Nate James и Lack Of Afro. 

Обявеният за Най-добър нео соул изпълнител на Urban Music Awards Nate James и любимият фънк диджей на BBC Radio 1 Lack Of Afro ще са специалните гости на тазгодишното Jameson Global Party. 

Кралят на UK соул-а Nate James дебютира на сцената през 2005 г. с албума Set The Tone. Още от първото му слушане се долавя силното влияние на легенди като Марвин Гей, Принс и Стиви Уондър. Паралелно с изявите и записите на албумите му го следват и наградите за Най-добър дебют и Най-добър R n B изпълнител (MOBO Awards), за Най-добро соул изпълнение (Kickers Urban Music Awards), за Най-добър албум и за Най-добър нео-соул музикант (Urban Music Awards). Концертите на Nate заразяват с духовитост и енергия. Музикантът има десетки участия по фестивали, на повечето от тях е хедлайнер. 

След Nate James, ритъмът на българското Jameson Global Party ще поеме специалистът по фънк, хип-хоп и соул - англичанинът Lack Of Afro. Или човекът овладял инструменти като пиано, саксофон, барабани и китара преди да навърши 18-тата си година. Изпълнителят е свирил заедно или е бил подгряваща звезда на музикални светила като Maceo Parker, Quantic, Breakestra, The Rebirth, Flevans, The Baker Brothers и Jon Kennedy. 

Гостите на партито ще имат повод да се чувстват още по-специални, тъй като тази година София, заедно с Дъблин и Дубай, е сред най-горещите точки на най-глобалното парти. Чрез директна видео връзка шведи, французи, руснаци, немци и повечето европейски столичани ще наблюдават от големи екрани пънк инди идолите Razorlight на сцената в Дъблин, както и Nate James и Lack Of Afro от София.

За всички, които нямат възможността да присъстват, трите партита ще бъдат излъчвани пряко в YouTube, официалната фен страница на Jameson във Facebook и на www.jamesonwhiskey.com

Всичко това на 17 март от 23.00 часа в Rainbow Plaza. Билети от eventim.bg, 15 лв. на предварителна продажба, 20 лв. на вход.