назад

Лени Кравиц представи девети студиен албум

Публикувано на в категория: Музика
 

Тази седмица във видео обръщение към феновете си Лени Кравиц представи първото издание на плочата “Black and White America” и разкри цялостната концепция на своя нов албум. 

Мултиплатиненият певец показа обложката на LP изданието на албума, описвайки в детайли снимките към него, които са свързани с детството, родителите и първите стъпки в музиката на Лени Кравиц, както и с процеса по записване и създаване на “Black and White America”. 

Говорейки за плочата, Кравиц отправи следното послание към тези, които са на път да се сдобият със специалния и съкровен за певеца нов албум: 

„Исках на всички ви да покажа това, защото то представлява първоначалната идея за този албум. 

В началото не знаех точно какъв албум ще направя. Това, което знаех, е че исках да е класически двоен запис. Исках да има 16 парчета, което означава по 4 песни от всяка страна на два винила. Исках да разполагам с пейзажа, нужен да нарисувам една широка музикална картина. 

Израснах слушайки албуми. Каквото и да е било навремето, която и да е била вашата група, вие сте чакали нейния нов албум да излезе. Албумите бяха събития. Сега сме се отдалечили от тази идея, заради начина, по който гледаме на музиката и албумите. Раздробяваме ги, купуваме само песните, които ни харесват, което само по себе си е готино, но разваля изкуството, разваля цялостта на израза на един запис. 

Също като картината, като книгата, скулптурата и фотографията, албумът е цялостен труд. Издавам плочата, защото за мен е важно да подкрепям това изкуство. Аз така виждам музиката. Това беше и идеята ми, когато правех този запис. Там е истината. Албумът е творение на изкуството. 

Важно е да поддържаме албума жив.” 

-- Лени Кравиц, август 2011.

Албумът “Black and White America” на Лени Кравиц е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

Още новини