назад

Master Зона с HANSA по радио N-JOY

Продължителност - -

Гледаш телевизия и искаш да бъдеш като майстор-готвачите, които виждаш?

Сега радио N-JOY и Hansa ти дават тази възможност!

Включи се в играта „Master Зона“ като изпратиш своя рецепта и снимка по седмичната задача на hansa@njoy.bg!

Всеки ден, около 17 часа, един кухненски уред ще намира своя собственик, определен от жребия, изтеглен от водещата Ники.

В края на играта идва голямата награда – готварска печка с керамичен плот Hansa с 5 години гаранция!

Да бъдеш шеф готвач понякога зависи от уредите, които ползваш!

Кухненските уреди Hansa от  Технокомерс – вносител и дистрибутор за България, идват при теб с петгодишна пълна гаранция!

За участие в играта, съобразено с посочените по-долу периоди, е необходимо да ни изпратите една ваша снимка на приготвено от вас ястие, както и рецептата за него:

От 15 март до 21 март снимки и рецепти на тема: ПРЕДЯСТИЕ (приключила)

От 22 март до 28 март снимки и рецепти на тема: СУПА (приключила)

От 29 март до 4 април очакваме ваши снимки и рецепти на тема: ОСНОВНО ЯСТИЕ

От 5 април до 11 април очакваме ваши снимки и рецепти на тема: ДЕСЕРТ

* Снимките трябва да са собственост на участниците или авторът на фотоса да е преотстъпил правата за ползването му на съответния участник. Моля, изпращайте САМО по ЕДНА снимка на ястието и само по веднъж за всяка от седмичните задачи. Минималният размер на фотоса трябва да бъде 640х480 пиксела,а максималният 3000x3000 пиксела. Радио N-JOY си запазва правото да дисквалифицира участници, които са използвали чужди снимки за участие. Справки за получени или непубликувани снимки може да правите на имейл njoy@njoy.bg


Награди:

Всеки делничен ден кухненски уред - списък на наградите по дни може да видите ТУК

* Всеки участник може да спечели до една дневна награда в целия период на играта

Голяма награда: Готварска печка Hansa

* Жребият за голямата награда се тегли измежду всички участници, независимо от седмичната задача, по която са участвали. 


Енергиен клас: А, Обем: 65 литра, Стъклокерамичен плот, 4 нагревателни зони, Индикатор за остатъчна топлина, Вентилаторна фурна с 9 функции, 1 дълбока тава, 1 скара, Размери(В/Ш/Д):85/50/60. Гаранция: 5 години пълна гаранция.

Списък с търговските обекти може да видите ТУК

Кулинарните битки в „Мастър Зона“ по радио N-JOY ти носят подаръци от Технокомерс и Hansa – струва си!


Наградени:

15.03. 2017 г.

Кухнески робот от ТЕХНОКОМЕРС печели Искра Иванова от Добрич, Галет

"Поздравления за играта. Бързам да се включа. Тъй като кулинарията е моето хоби и страст с радост ще се включа във всяко едно от Вашите предизвикателства.  Днес ще заложа на нещо вкусно, уникално и предизвикващо овациите предястие:  Това е първият приготвен от мен галет и съм горда с него. Поздрави и да Ви е сладко!" Искра, Добрич

Продукти за тестото: 125 грама меко краве масло, 1 яйце, 200-250 грама брашно, 1 чаена лъжичка сух босилек, ½ ч л. салвия

Продукти за плънката: 1 патладжан, 1 тиквичка, 1 глава по ситен лук, няколко чери доматчета, пиперка, моцарела, босилек, кашкавал, пушено сирене, сушени домати, 1 яйце 

Приготовление: Пресейте брашното в купа, след това добавете яйцето и мекото масло на кубчета, босилека и салвията. Омесете тесто. Ако е необходимо може да сложите и една- две лъжици хладка водичка. Завийте във фолио и оставете в хладилника за около половин час.

Измийте зеленчуците. Чери доматите нарежете на половинки/може да използвате и червени и жълти чери домати за цвят/, патладжана обелете на реснички и заедно с тиквичката нарежете на шайби с диаметър около 0,5 см. Изпечете на грил тиган или на скара от двете страни, като ако желаете преди да поставите зеленчуците на скарата може да ги намажите от двете страни със зехтин или друга мазнина.

Върху хартия за печене разточете от масленото тесто кръг с дебелина около 0,5 см. Като оставите от външната страна на кръга около 3-4 см в средата поставете нарязано на малки тънки парченца пушено сирене или го настържете. Върху него поставете няколко нарязани на тънко резенчета сушени домати. След това започнете да редите зеленчуците и моцарелата , която предварително сте нарязали на тънки шайби в кръг. След като наредите зеленчуците внимателно завийте тестото навътре и внимателно прищепете тестото. Пожелание нарежете няколко листенца босилек и кашкавал и поръсете върху зеленчуците. Тестото намажете с разбито яйце за получаване на златист цвят. Поднесете галета леко топъл с чаша розе или бяло вино. 

 


16.03. 2017 г.

Кухненска везна от ТЕХНОКОМЕРС печели Силвия Колева, Пълнени розички

Продукти: 2 картофа, 1 авокадо, 1 с.л. горчица, 2 с.л. майонеза, щипка сол, бял пипер, 1 сварен картоф, 1 топено сирене 

Приготвяне: Картофите се нарязват на тънки филийки. Подреждат се в формичка за мъфини със застъпване+дъно. Свареният картоф се надребнява и се смесва с останалите продукти. Пълни се. Отгоре се поръсва с начукани орехчета и наситнен зелен лук. В средата се поставя маслинка и се запича на 150 градуса около 30 мин.

 


 

17.03.2017 г.

Електрическа кана от ТЕХНОКОМЕРС печели Виктор Димитров


"Включвам се и днес в предизвикателството ви. Аз съм Виктор Димитров. Желая ви лек ден и само приятни емоции. Ето рецептата за пилешките топчета. 

Необходими продукти: Пилешко месо, 250 грама крема сирене,200 грама кашкавал,50 грама синьо сирене,1 морков,1 глава лук,1 пипер,черен пипер,сол,дафинов лист,1 с. л горчица,2-3 склидки чесън,пресен лук,копър,магданоз,риган.

Пилето се сварява заедно с дафиновия лист и нарязаните на едно морков, лук и пипер. Оставяме го да изстине и го обезкостяваме.Обезкостеното месо поставяме в блендер и разбъркваме заедно с крема сиренето, копъра и магданоза, горчицата , чесъна, настъргания кашкавал и синьото сирене. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. От сместта оформяме топченца и поставяме в хладилник за около половин час да стегнат. Нарязваме на ситно зеления лук и в него овалваме охладените топченца.Поднасяме с брускети и лесна салата от краставици. Брускетите приготвяме като нарязваме тостерен хляб на триъгълници и половин франзела. Намазваме всяко парченце със зехтин, поръсваме с риган и запичаме във фурната. Докато са топли ги намазвам със склидка чесън".

 


20.03.2017 г.

Миксер мини фрапе от ТЕХНОКОМЕРС печели Гергана Радичкова

Чийзкейк със Сладък червен пипер

Продукти: 1-2 супени лъжици сладък червен пипер, крекери със сусам – 50 гр., извара или краве сирене - 150 гр., майонеза -100 гр., зелени маслини – 50 гр., краве масло – 70 гр. 

Крекерите се смилат на ситно и се добавя разтопеното краве масло. 1/3 от тях се отделят встрани. Останалата се разпределя в купички за крем карамел, покрити с опаковъчно фолио. Притиска добре и заглажда, за да се получи еднакъв на дебелина блат. Сиренето се разбърква с майонезата и 1 супена лъжичка сладък червен пипер и посолява на вкус до получаването на еднородна смес. Кремът се изсипва върху бисквитената смес и се подравнява. Маслините се смилат на дребно и към тях се прибавят отделените 1/3 смелени крекери. Отново сместа се разбива с кухненската резачка, за да се разбърка добре. Отгоре кремът се изсипва и сместа от маслини. Подравнява се. Оставя се на хладно за да стегне. Сервира се с чери доматчета, сос песто ... 

 


21.03.2017 г.

Миксер пасатор от ТЕХНОКОМЕРС печели Иван Йонов


"Здравейте, бих искал да предложа една моя здравословна рецепта за предястие.Става лесно и е вкусно, а и харесва на съпругата ми"". 

Авокадо пълнено с киноа

Необходими продукти: 2 чаши сварена киноа, ½ глава червен лук - ситно нарязан ,½ краставица, нарязана на кубчета, ½ чаша нарязани на кубчета домати /използвах сушени в зехтин доматчета/, 2 супени лъжици пресен магданоз - нарязан, 2 супени лъжици зехтин, 1 чаена лъжичка червен винен оцет, може сок от лимон, ½ чаена лъжичка хималайска сол, 4 броя авокадо.

Приготвяме киноата според указанията на опаковката. Отцеждаме я добре и я прехвърляме в голяма купа. Добавяме червения лук, краставиците, доматите и магданоза и разбъркваме добре. Овкусяваме със зехтин, оцет и сол. Нарязваме всяко авокадо наполовина и внимателно отделяме костилката. С помощта на лъжичка поставяме киноа в центъра на всеки плод. Сервираме веднага.

 


22.03. 2017 г.

Миксер блендер от ТЕХНОКОМЕРС печели Дарина Николова


"Здравейте. Казвам се Дарина Николова и с най-голямо удоволствие бих искала да се включа в невероятната игра Master Зона. Приготвила съм ви една много любима супа на моите деца - Усмихната крем супа с броколи, картофи и домашни крутони. Необходимите продукти са следните: Броколи, картофи, моркови и лук. Количеството е по вкус на домакинята и колко порции ще прави. Всичките зеленчуци се варят до готовност в малко зехтин. След като са готови, се пасират с малко краве масло. Готовата крем супа се сервира с предварителното направени от нас крутони. Добър апетит!"

 


23.03. 2017 г.

 

Миксер чопър от ТЕХНОКОМЕРС печели Милена Георгиева

Крем супа от тиква 

Необходими продукти: 350 гр. тиква-цигулка, 3 картофа, 1/2 глава лук, 2 моркова, 1,2 л. вода, 1 с.л. зехтин, ¼ глава целина, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, обелените картофи, целината и тиквата нарязвам на кубчета и прибавям към врящата предварително осолена вода. Когато зеленчуците омекнат ги пасирам с пасатор и варя още 10 минути, като я разбърквам за да се по сгъсти. Понякога прибавям и малко индийско орехче (на върха на ножа). 

 


 

24.03. 2017 г. 

Миксер от ТЕХНОКОМЕРС печели Теодора Димова


Крем супа от картофи с пържени гъби

Продукти: 3 картофа, 1 морков, 1 гл. лук, 30 гр. краве масло, магданоз, сол, 2 супени лъжици олио, 300 гр. гъби печурки

Приготвяне: Картофите, морковите и лука нарязваме на кубчета. Прибавяме ги към предварително осолена и вряща вода около две чаши. След като е готова пасираме и добавяме кравето масло. Гъбките нарязваме на шайбички и ги запържваме в олиото. Прибавяме ги топлата супа... но без олиото. Може да нарежете пресен магданоз за украса и подчертаване на вкуса

 


 

27. 03. 2017 г. 

Миксер пасатор от ТЕХНОКОМЕРС печели Сава Савов

Рибена чорба

Необходими продукти: 1 средна скумрия, лук (1 средна глава), картофи – 2 броя, морков - 1 брой, олио - 3 с.л., 1 чушка, девисил -1 суп. лъжица , магданоз и сол - на вкус.

Рибата се почиства от вътрешностите, хрилете, премахват се и тъмните ципи от корема и кръвта около костта и се измива. Поставя се в съд с вода, който е 3-4 пръста над рибата, и се посолява със сол. След като се свари, рибата се обезкостява и бульонът се прецежда. В тенджера, в която ще се вари чорбата, се слага бульонът, олиото, почистените и нарязани на ситно лук, картоф, чушка, морков, девисил и магданоз.

Ако има нужда, се прибавя още сол. Вари се, докато се сварят продуктите, като се разбъркват от време на време. Накрая се прибавя накъсаната на ситно риба и чорбата е готова.

 


 

28. 03. 2017 г.

Миксер блендер с режещ нож от ТЕХНОКОМЕРС печели Хрисимир Христов

Необходими продукти: 200-250 гр. кайма, 2 глави кромид лук

2 яйца, 1 морков, 1 домат, 50 гр. ориз, 2-3 картофa, 1-2 с.л. брашно, 3-4 с.л. кисело мляко, черен пипер, магданоз, оцет, сол

 

Начин на приготвяне: Слагам на котлона около 3 литра вода да заври. През това време приготвям сместа за топчетата, като към каймата прибавям едно яйце, едната глава, лук ситно нарязана, черен пипер, сол, чубрица и 1/3 от измития ориз. Правя малки топчета от сместа, които овалвам в брашно. Другата глава лук и моркова, нарязани на ситно, слагам във врящата вода. След като лукът и морковът започнат да омекват, пускам приготвените топчета в тенджерата. След 10-15 мин. добавям останалия ориз, заедно с настъргания домат (в случая го пропуснах, че нямах под ръка) и нарязаните на ситно картофи. Отделно приготвям топла застройка от разбито яйце и 3-4 с.л. кисело мляко, които слагам на котлона и разбърквам енергично, а когато сместа започне да се сгъстява, прибавям малко от супата. Получената топла застройка прибавям на тънка струйка към вече свалената от котлона супа, при непрекъснато разбъркване с домакинска тел. Накрая прибавям ситно нарязан магданоз, може и гьозум (джоджен - бел. на ред.). При сервиране на готовата супа добавям няколко капки лимон или оцет. Да Ви е сладко!" Хрисимир Христов, Ямбол 

Условия за участие в игрите на радио N-JOY